Poster in de maak

Voor een theatervoorstelling maak ik een poster. Ik heb gekozen voor een 100% handlettering. En dat heb ik geweten! Maar het resultaat is mooi geworden en de klant is tevreden.

Formaat van een posterPoster voor theatervoorstelling

Omdat een poster een stevig formaat heeft heb ik de tekst eerst over verschillende A3-tjes uitgezet. Die letters geschilderd met Oostindische inkt en daarna de tussenruimtes opgevuld met kleine tekeningen en uitroepen. Het is lekker vol zodat je er lang naar kunt blijven kijken.

De voorstelling gaat over Wuthering Heights, het boek van Jane Eyre uit 1847. Maar dan in een modern jasje. Met rap en andere zang.

De zwart-wit versie is klaar. De volgende stap is inscannen zodat ik het bestand nog digitaal kan nabewerken. Kleur kan toevoegen om accenten aan te brengen bijvoorbeeld. En de potloodlijntjes wegpoetsen. Met een gummetje vind ik het net niet strak genoeg worden. Werk aan de winkel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *